Oletko kyllästynyt lapioimaan ja kolaamaan lunta? Tehokas lumilinko hoitaa lumityöt puolestasi ja vapauttaa aikaasi mieluisampiin puuhiin. Kokosimme alle vinkit lumilingon valintaan, lue lisää!  

Pihan koko vaikuttaa lumilingon valintaan 

Aloita kartoittamalla minkä kokoiselle alueelle olet hankkimassa lumilinkoa. Pieni lumilinko riittää hyvin, jos tarkoituksena on puhdistaa kapeita kulkuväyliä tai pientä piha-aluetta. Iso lumilinko tehokkaalla moottorilla ja suurella työskentelyleveydellä on loistava apu suurella alueella sekä silloin, kun lumi on raskasta ja sitä on paljon.

Laajassa valikoimassamme on lumilinkoja sekä pienen pihan hoitoon että vaativiin ammattikohteisiin.

Tutustu lumilinkoihin tästä

Huomioi myös lumen määrä ja laatu lumilingon valinnassa

Erilaiset lumilaadut käyttäytyvät hyvin eri tavoin ja asettavat erilaisia vaatimuksia lumilingon ominaisuuksille. Kertyykö pihaasi pääasiassa kevyttä pakkaslunta vai auraatko säännöllisesti myös märkää tykkylunta?

Kevyt pakkaslumi ja tavallinen talvisäässä kerrostunut lumi ovat lumilingolle peruskauraa, mutta märkä lumi tai erityisen paksu lumipatja voivat varomattomalla käytöllä tukkia kevyemmän lumilingon.

Kun lumipatja on paksu tai lumi on raskasta ja märkää, on tärkeää liikkua lumilingon kanssa hitaasti. Suurimmassa osassa lumilinkoja on nopeudensäätö, jonka avulla vauhtia on helppo hidastaa tai nopeuttaa.

Jos olosuhteet ovat erittäin haastavat, satsaa teloilla liikkuvaan lumilinkoon, joka ei jää hangen vangiksi.

Yksivaiheinen vai kaksivaiheinen lumilinko?

Yksivaiheinen lumilinko sopii hyvin kotipihan kevyisiin lumitöihin, sillä siinä ei ole kaksivaiheisen lumilingon tavoin puhallinpyörää. Yksivaiheinen lumilinko kerää lumen ja heittää sen samanaikaisesti käsittelemättä ulos. Tämä lumilinko liikkuu syöttökierukan voimalla, eikä siinä ole vetäviä pyöriä.  

Kaksivaiheinen lumilinko on tehokas valinta raskaan ja tiiviin lumen poistamiseen. Kaksivaiheisessa lumilingossa lumi kulkee koneen syöttökaukalon läpi kahdessa vaiheessa. Lumi syötetään ensin syöttökierukalle, minkä jälkeen puhallinpyörä puhaltaa sen ulos heittotorven kautta. Kaksivaiheisessa lumilingossa on aina vetävät pyörät tai telat. 

Lumilingon muita ominaisuuksia 

Ohjaustehostin helpottaa lumilingon ohjaamista. Ohjaustehostimella varustettu lumilinko sopii erityisesti sellaiseen pihaan, jossa on paljon käännöksiä. Ohjaustehostimen apuun kannattaa sijoittaa silloin, kun aurattavana on mutkainen pihatie tai suuri alue, jossa lumilinkoa kuljetetaan edestakaisin kuin jääkonetta jäällä. 

Sähkökäynnistys varmistaa, että lumilinko käynnistyy ongelmitta myös kylmänä. Vaivaton käynnistys on lumilingon mukavuustekijä, joka madaltaa kynnystä lumitöiden tekemiseen ja sopii erityisesti kokemattomammille lumilingon käyttäjille. 

Lämpökahvat lisäävät lumilingon käyttömukavuutta merkittävästi. Jos käytät lumilinkoa erittäin kylmissä oloissa tai olet autossa ratinlämmittimen fani, satsaa lämmitettyihin kahvoihin ja maksimoi arkiaskareiden miellyttävyys.  

Ajovalot lisäävät lumilingon turvallisuutta ja helpottavat aurausta pimeässä. Osaan malleista ajovalot kuuluvat vakiovarusteena, mutta ne on mahdollista hankkia myös lisävarusteena.  

Lumilinko vai lumiaura?

Jos käytössäsi on ajettava ruohonleikkuri, tutustu myös ruohonleikkuriin liitettäviin lumilevyihin! Pihan tasaisuudesta ja lumen määrästä riippuu, kannattaako valita erillinen lumilinko vai ruohonleikkuriin liitettävä lumilevy.

Mikäli et ole varma, kumpi vaihtoehdoista sopii tarpeisiisi paremmin, ethän epäröi ottaa yhteyttä! Neuvomme mielellämme oikean laitteen valinnassa.

Katso ruohonleikkurien lumilevyt tästä.

Lumilingon huolto

Etsitkö ammattitaitoista huoltoa lumilingolle? Huollamme lumilingot pitkällä kokemuksella – tutustu ja varaa huolto helposti netistä.