Parhaat koneet lumitöihin

Lumilingot ja puhaltimet tekevät oman pihan lumitöistä vaivattomia ja mielekkäitä, kun niitä käyttää oikeassa paikassa

Lukuaika 3 min.

Lumilinko on paras apuri lumitöissä

Lumilinko on tehokas lumityöväline, joka jauhaa luotavan lumen ja puhaltaa sen pois kulkureitiltään. Lumilinko liikkuu mallista riippuen renkaisiin tai teloihin kohdistuvan vedon avulla. Tasaisella alustalla renkaat riittävät lingon liikuttamiseen, kun taas telalingon edut erottuvat varsinkin jäisellä pohjalla tai rinteisissä paikoissa, joissa tarvitaan parempaa pitoa.

Millaisessa lumihangessa linko toimii?

Linko on parhaimmillaan pakkaslumessa, märkä lumi saattaa tukkia lingon. Sen sijaan kerrostunut lumi, esimerkiksi märkänä satanut ja sittemmin jäätynyt lumi on lingolle helppo homma. Jos lumipatja on erityisen paksu tai tiukasti kerrostunut, annetaan lingon liikkua sen läpi hitaasti. Erityisen haastavissa tapauksissa on syytä ajaa luontialue läpi kahteen kertaan. Myymissämme lingoissa on nopeudensäätö, jonka avulla on mahdollista hidastaa ja nopeuttaa lingon vetoa tarpeen vaatiessa.

Millaisiin paikkoihin lumilinko sopii?

Lumilingolla voidaan puhdistaa lumesta niin pihatiet ja pihat, kuin tienpäät ja penkatkin. Lingolla pääsee siivoamaan lumet myös paikoista, joihin traktorilla ja mönkijällä ei mahdu ajamaan. Lumilinko toimii monenlaisilla alustoilla, kunhan ne ovat tasaisia ja vapaita vierasesineistä, jotka saattavat hajottaa lingon. Esimerkiksi sepelipihoilla linkojen korkeutta voidaan kuitenkin nostaa, jolloin sepeli ei joudu lingon syöttökierukkaan.

Lumilinkojen ominaisuudet

Lingoissamme on sähkökäynnistys, joka tekee käynnistämisestä helppoa ja vaivatonta. Esimerkiksi Husqvarnan Smart Start- ominaisuus toimii, kun linko liitetään käynnistyksen ajaksi pistorasiaan. Lisäksi lingoistamme löytyy käännettävä lumitorvi, jonka avulla lumi saadaan puhellettua oikeaan suuntaan. Lähes kaikissa lumilingoissamme on ajovalo, jonka avulla lumityöt näkee tehdä myös pimeän aikaan. Joistain linkomalleistamme löytyvät myös käyttömukavuutta lisäävät kahvanlämmittimet. 

Lumilingon ylläpito ja huolto

Lumilinkomme ovat nelitahtimoottoreilla varustettuja. Suosittelemme lingon bensiiniksi laadukasta pienkonebensiiniä, joka säilyy huomattavasti paremmin kuin tavallinen bensiini. Pienkonebensiinin puhtaamman palamisen ansiosta myös lingon moottori pysyy kunnossa pidempään. Lisäksi puhtaampi palaminen tekee työskentely-ympäristöstä terveellisemmän. 

Muistathan ehdottomasti sammuttaa linkosi moottorin aina ennen puhdistus- tai huoltotoimia! Käynnissä olevaa lumilinkoa ei tule koskaan puhdistaa käsin tai esimerkiksi potkien, sillä tällöin vaarana on raajan joutuminen lingon sisälle. Lingon mukana tuleviin varusteisiin kuuluu lumen puhdistukseen tarkoitettu kapea muovilapio.

Suosittelemme lingolle aina vuosihuoltoa lumityökauden päätteeksi. Säännöllisesti huollettu linko pysyy hyvässä kunnossa jopa vuosikymmeniä. 

Puhaltimien käyttö lumitöissä

Puhallinta ei ole tehty ainoastaan syksyisten lehtien siivoukseen, vaan sen tehoa kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi myös lumitöissä. Kevyt pakkaslumi lähtee kulkuväyliltä nopeasti ja helposti puhaltimen avulla. Puhdistat puhaltimella kuistit, autot sekä pienemmät asfaltti- tai sepelipihat helposti ja nopeasti. Myös perusteellisemman pesun jäljiltä märkä auto kuivuu nopeasti puhallusvoimalla. Puhallin on oiva apuri monessa paikassa, vain mielikuvitus on rajana!

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit