Lumilingon käyttö ja huolto

Lumilingot ja puhaltimet tekevät oman pihan lumitöistä vaivattomia ja mielekkäitä, kun niitä käyttää oikeassa paikassa.

Lumilinko helpottaa lumitöitä

Lumilinko on tehokas lumityöväline, joka puhaltaa lumen pois kulkureitiltään. Lumilinko liikkuu mallista riippuen renkaisiin tai teloihin kohdistuvan vedon avulla. Tasaisella alustalla renkaat riittävät lingon liikuttamiseen, kun taas telalingon edut erottuvat varsinkin jäisellä pohjalla tai rinteisissä paikoissa, joissa tarvitaan parempaa pitoa.

Millaisessa hangessa lumilinko toimii?

Lumilinko on parhaimmillaan pakkaslumessa. Märkä tai erittäin paksu lumi saattavat huolimattomalla käytöllä tukkia lumilingon. Sen sijaan kerrostunut lumi, esimerkiksi märkänä satanut ja sittemmin jäätynyt lumikerros on lumilingolle helppo homma.

Jos lumipatja on erityisen paksu tai tiukasti kerrostunut, lumilingon kanssa on liikuttava hitaasti. Erityisen haastavissa tapauksissa on syytä ajaa luontialue läpi kahteen kertaan. Myymissämme lingoissa on nopeudensäätö, jonka avulla on mahdollista hidastaa ja nopeuttaa lingon vetoa tarpeen vaatiessa.

Millaisiin paikkoihin lumilinko sopii?

Lumilingolla voidaan puhdistaa lumesta pihatiet, pihat, tienpäät ja penkat. Lumilingolla pääsee siivoamaan lumet myös ahtaammista paikoista, joihin traktorilla tai mönkijällä ei mahdu ajamaan.

Lumilinko toimii monenlaisilla alustoilla, kunhan ne ovat tasaisia, eikä maahan ole jäänyt vierasesineitä. Vierasesineet tai sepeli voivat vaurioittaa lumilinkoa, mutta sepeli ei automaattisesti ole este lumilingon käytölle. Jos pihalle on levitetty sepeliä, lumilingon korkeutta voidaan nostaa, jolloin sepeli ei joudu lingon syöttökierukkaan.

Lumilinkojen ominaisuudet

Lumilingoissa on useita käyttömukavuutta helpottavia ominaisuuksia, jotka tekevät lumiaskareista miellyttävämpiä ja keveämpiä.

Lue lisää lumilingon valinnasta täällä.

Lumilingon ylläpito ja huolto

Lumilingossa on useimmiten nelitahtimoottori, jonka bensiiniksi sopii laadukas pienkonebensiini. Se säilyy huomattavasti paremmin kuin tavallinen bensiini ja palaa puhtaammin, jolloin lumilingon moottori pysyy kunnossa pidempään.  

Muistathan ehdottomasti sammuttaa lumilingon aina ennen ennen puhdistus- tai huoltotoimia! Käynnissä olevaa lumilinkoa ei tule koskaan puhdistaa käsin tai esimerkiksi potkien, sillä tällöin vaarana on raajan joutuminen lingon sisälle. Lumilingon mukana tuleviin varusteisiin kuuluu lumen puhdistukseen tarkoitettu kapea muovilapio.

Suosittelemme huoltamaan lumilingon aina lumityökauden päätteeksi. Säännöllisesti huollettu lumilinko pysyy hyvässä kunnossa jopa vuosikymmeniä!

Varaa huolto lumilingolle helposti netistä!

Lumitöihin sopii myös lehtipuhallin

Lehtipuhallin sopii syyskauden lehtisavotan lisäksi myös kevyen pakkaslumen puhaltamiseen kulkuväyliltä. Lehtipuhaltimella puhdistat lumesta kuistit, autot sekä pienemmät asfaltti- tai sepelipihat helposti ja nopeasti.

Liittyvät tuotteet

Liittyvät artikkelit